Kategorier
Tips

Boka hundkurs Stockholm

Ett hem utan hund är bara ett hus. Detta är ett gammalt djungelordspråk som alltid kommer att vara sant. Den du delar hemmet med mår bra av att gå hundkurs i Stockholm. Det gäller även dig själv.

Den man älskar den vill man väl. Det gäller både dig och din valp. Gemenskapen och viljan att se till att motparten har det bra är ömsesidig. Så fort din nya hund lärt känna dig är du ledare och något av en gudomlighet. Det gäller att förtjäna glorian.

En ledare förstår flockens drivkrafter och uppmuntrar och belönar. En ledare tar ansvaret för allas välmående. En ledare korrigerar felaktiga beteenden kärleksfullt men med auktoritet. Här skapas tryggheten och samhörigheten som ska räcka livet ut.

Lärdomar på hundkurs

Fostran börjar hemma men utvecklas i gemenskap med andra hundar och andra hundägare. Om du fått hem en ny valp eller äldre hund behöver den först bli trygg. Sedan tar ni nästa steg ut i världen tillsammans. Det ni lär er på hundkurs har ni nytta av för alltid.

På första kursen lär ni er att interagera med andra hundar. När din valp får umgås med andra hundar i andra storlekar och temperament lär den sig hantera det kommande vardagslivet med hundmöten, promenader och lek. Du slipper få en hund som är rädd och skällig.

En inte dum bieffekt är att man ofta hittar vänner på hundkurs. Lekkamrat till din valp och promenadkompis till dig själv är ofta en positiv följd. Hundkurs utvecklar sociala kontakter för alla.