Om oss

Vi är ett gäng djurälskare som ska skapa en sida för dig som funderar på att skaffa ett djur – eller för dig som har ett sådant, men som vill bli en bättre ägare. Vi kommer primärt att skriva om hundar och andra vanliga sällskapsdjur, men även om andra typer av djur – hästar, kor, grisar och så vidare.

Våra bakgrunder är olika. Vissa har arbetat som veterinärer, andra har fött upp hundar och några av oss har bara en väldigt lång erfarenhet av att äga djur. Detta ger oss en bra grund att stå på och dels också väldigt många ämnen att skriva om. Målet är att du ska få värdefulla tips, tänkvärda infallsvinklar och faktabaserade texter som gör att du och ditt djur kan ta nästa steg tillsammans.

Vi ska skriva mycket om fördelar och nackdelar med att ha ett djur. Det senare är något som nästan aldrig beskrivs. Ingen vill peka på att det finns nackdelar med att äga exempelvis en hund. Det gör att steget till att skaffa en sådan också kan bli väldigt kort. Vi vill att varje sådant beslut ska vara genomtänkt och där man utgår från sin egen livssituation. Passar en hund in i ditt liv idag – och gör den det även om några år?

Många idag skaffar djur utan att tänka på vilket ansvar det kräver och vilka uppoffringar man måste göra. Dessutom så tänker man aldrig på att det kostar pengar. Man skaffar en hund mer som en cool accessoar än som en vän och ett sällskap genom resten av livet. En hund lever, beroende på ras, i minst tio år. Hur ser ditt liv ut om tio år? Finns det plats för hunden då, och kan du skapa den platsen med tanke på jobb, studier och livssituation?

Vi ska, kort sagt, skriva om allt som rör djur och genom detta göra dig till en trygg, säker och kärleksfull ägare. Välkommen!